tisdag 31 mars 2020

Hyllingsfilm, Selena


1961 avvisas en ung Abraham Quintanilla och hans band "The Dinos" av en vit restaurangägare för en audition på grund av rasistisk segregering. De är bokade att uppträda för en mexikansk nattklubbpublik, men ett upplopp följer när de sjunger " We Belong together " och vit popmusik istället för deras spanska kulturs föredragna Tejano. Bandet tvingas fly.
1981 är Abraham gift med Marcela Samora med tre barn: Abraham III (smeknamnet AB) , Suzette och Selena (Rebecca Lee Meza). Abraham upptäcker Selenas sångtalang och bestämmer sig för att skapa ett band som heter  Selena y Los Dinos , med Selena som sångare, AB på bas och Suzette på trummor. Barnen är motvilliga från början men börjar njuta av att skapa musik. Abraham öppnar en restaurang som heter "Papa Gayo's" och lär Selena några Tejano-låtar på spanska för att ge henne det vädjan han saknade inom deras mexikanska kultur. 
Texas ekonomi tankar på 1980-talet och Quintanillas går konkurs och förlorar restaurangen. De flyttar till Corpus Christi, Texas för att bo hos Abrahams bror. Abraham tar bandet på vägen för att försörja familjen.
Selena uppträder på en karneval till en glatt mottagning. Under en familjeutflykt på stranden dansar Marcela till radio och lär Selena "The Washing Machine" -dansen. Selena börjar integrera mer dans och personlighet i sin akt. 
Bandets framgång och medlemmarna mognar till lokal framgång. 1990 träffar nu tonåren Selena gitarristen Chris när han provspelar för Abraham som bandets nya gitarrist. Abraham avvisar Chris 'vilda, tungmetall rocker utseende och rykte, men samtycker efter att Chris samtycker till att klippa håret och tona ner. Selena vännar honom på turné.
Abraham avvisar Chris och är upprörd när hans tidigare rockbandmedlemmar skräpar en hotellsvit. Han vill avfyra honom omedelbart, men hans vänskap med Selena har i hemlighet blommat till romantik. Hon ber med sin far och påpekar att han behövs för deras kommande turné till Mexiko. Abraham instämmer medvetet.
Selena och Dinos börjar sin rundtur i Mexiko. Arrangörerna är oroliga när de upptäcker att hon inte pratar bra spanska, men hon vinner snabbt alla med sin personlighet och omsorg för sina fans. En show går nästan fel när dess större än väntade publiken rusar scenen, men Selena lugnar publiken och drar dem till en glädjeföreställning. 
Hon accepteras som "en konstnär för folket" i Mexiko, men Abraham fångar henne omfamna Chris på turnébussen. Rädd avfyrar han Chris och hotar en hjärtbruten Selena med upplösning av Dinos om hon följer honom. 
Selena och Chris fortsätter sin hemliga romantik bakom Abrahams rygg, men hatar att behöva dölja sin kärlek och vill börja en framtid tillsammans. Vid deras nästa hemliga möte berättar hon för Chris att hon vill gifta sig med honom direkt och föreslår att de förflyttar sig till Nueces County Courthouse. De planerar att försiktigt bryta nyheterna till hennes familj, men en radiostation meddelar sitt äktenskap och spelar "Como La Flor" i firandet. Selena och Chris beslutar att ge Abraham tid att svalna innan hon konfronterar honom.
Abraham berättar för Selena att han är glad att hon tog ett moget beslut, inser att hon kände att hon inte hade något annat val och bara vill att hon ska vara lycklig. Quintanillas gratulerar dem och accepterar Chris som en del av deras familj. Han returnerar gitarristen för Los Dinos.
Jose Behar och musikledare från EMI Latin deltar på en Selena-konsert och tror att hon kan göra en framgångsrik crossover från Latino-musik till mainstream-pop som Gloria Estefan gjorde. Han berättar för Abraham att de vill att Selena ska göra ett engelskspråkigt album, med full studioreklam. Abraham är stolt över utsikterna till denna långvariga dröm om industri och kulturell acceptans.Selenas album Selena Live! vinner en Grammy Award för bästa mexikansk-amerikanska albumHon firar denna triumf med sin familj och börjar spela in spår för hennes crossover-album i början av 1995. Hennes framtid är full av löfte och hon talar om att starta en familj med Chris. Abraham kallar Selena till ett möte på Q Productions. Han har fått samtal från arga fans som betalade för att gå med i hennes fanklubb, men aldrig fått något. Andra fonder som Yolanda har hanterat kan inte redovisas och viktiga affärsregister saknas. Yolanda kallas till Q-Productions och konfronteras av Abraham, Selena och Suzette. Yolanda förnekar felaktigheter och säger att hon kommer att hitta de saknade dokumenten. Selena är besviken och arg över att hennes fans misshandlades.
Selena åtnjuter sin växande framgång och spelar en show på Houston Astrodome den 26 februari som lockar en rekordbrytande publik. 
Abraham uttrycker sin stolthet över att hon har brutit ner de kulturella och rasistiska hindren och hittat framgång. Tragiskt nog förstörs Selenas drömmar en månad senare, när hon träffar Yolanda för att samla in sina saknade affärsregister den 31 mars. Selena skjuts till döds av Yolanda på ett Corpus Christi-motell. Yolanda arresteras efter en avvägning med polisen. När Selenas familj, vänner och fans sörjer över hennes död, spelar en montage av den riktiga Selena under en vakta med levande ljus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ska du kommentera på min blogg
måste du stå för din egen kommentar/åsikt.

Jag är ansvarig utgivare
Producentansvarig

Ingen kommentarspam
och bloggspam.